do. apr 25th, 2024

Bij het opzetten van een bedrijf zijn er veel onderdelen waar u over na moet denken. Welke producten wilt u verkopen? Wat is uw doelgroep? En welke merkbeleving wilt u overbrengen? Een onderdeel die niet extreem moeilijk is maar zeker wel heel belangrijk is uw eigen bedrijfslogo. Een logo is het visitekaartje van uw bedrijf. Het is de bedoeling dat uw bedrijfslogo uitstraalt wat uw onderneming doet. Een goed logo is opvallend, uniek en herkenbaar. U wilt dat mensen bij het zien van het logo direct een koppeling maken naar uw bedrijf. Maar hoe maakt u het perfecte bedrijfslogo?

Stappenplan bedrijfslogo maken

Er zijn een aantal stappen waar u rekening mee kunt houden bij het maken van uw eigen bedrijfslogo. Een logo is vaak het eerste beeld wat klanten van uw bedrijf zien, u moet ervoor zorgen dat u opvalt tussen de concurrenten. De eerste stap waar u rekening mee moet houden, is dat uw bedrijfslogo aansluit bij de doelgroep en branche. Heeft u een kinderdagverblijf? Kies voor een speels en jong design. Heeft u een hypotheekadvies bureau? Kies voor een zakelijk en autoritair design. De tweede stap waar u rekening mee moet houden is het kleurgebruik. Kleuren geven een bepaalde associatie mee in ons brein. U kunt met het kiezen van de juiste kleuren een emotie overbrengen aan de doelgroep. De onderstaande kleuren hebben het volgende effect:

  • Rode kleuren veroorzaken eendringend effect, dit zorgt voor een stimulans voor impulsieve shoppers en de eetlust.
  • De kleur geel creëert een optimistisch en verduidelijkend effect. Daarnaast wordt het vaak gebruikt om bepaalde producten in etalages extra aandacht te geven.
  • Blauw is een kleur die geassocieerd wordt met een veilig gevoel. Het geeft een merk een vertrouwelijke identiteit.
  • Een oranje kleur heeft meerder associaties en toepassingsmogelijkheden. De kleur kan gebruikt worden om aan te zetten tot actie; zoals koop nu, lees hier of hier inschrijven. Daarnaast wordt de kleur geassocieerd met vriendelijkheid, vrolijkheid en zelfverzekerdheid. Naast rood is oranje een vriendelijkere kleur om impulsieve shoppers aan te zetten tot actie.
  • De kleur groen straalt natuurlijkheid, gezondheid en rust uit. Deze kleur geeft een duurzaam en verantwoorde uitstraling aan uw bedrijfslog.
  • Paars wordt geassocieerd met creativiteit, wijsheid en kalmte. Vaak wordt dit toegepast bij fantasierijke of beauty producten.

De derde stap is het kiezen van de juiste pictogram en/of lettertype. Er zijn twee soorten bedrijfslogo’s: een woordmerk of beeldmerk. Kiest u voor een icoon of term dat uw bedrijf uitstraalt? Kies voor een bloemen pictogram bij een tuiniersbedrijf en voor een hamer bij een timmermansbedrijf.  Ook kunt u met enkele letters of cijfers een logo creëren. Denk bij het woordmerk na over de lettertype die u wilt gebruiken. Past uw bedrijf bij een sierlijk  of strak lettertype?

Laat uw bedrijfslogo ontwerpen!

Met deze tips kunt u een eenvoudige bedrijfslogo maken. Toch kan het zijn dat u er niet helemaal uitkomt of dat u uw bedrijfslogo naar een hoger niveau wilt brengen. Wilt u een bedrijfslogo die écht opvalt? Laat uw bedrijfslogo maken door specialisten. De perfecte bedrijfslogo zorgt dat u opvallend, uniek en herkenbaar bent. Wacht niet langer en laat uw professionele logo ontwerpen!

Door Armondo