wo. jun 12th, 2024
Zit sta bureau

Het zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn: zit sta bureaus. De voordelen van deze kantoormeubelen zijn zo groot dat vele bedrijven hier nu ook voor kiezen. Met een zit sta bureau kun je makkelijk wisselen van werkhouding waardoor vele klachten bespaard blijven. De optie om tijdens je werk te switchen van staand naar zittend werken en andersom zorgt voor dynamiek en beweging tijdens werkdag. Sommige kiezen ervoor om een halve dag staand te werken en een halve dag zittend, of om om het uur te wisselen van positie. De wisseling van werkhouding maakt dat je niet te lang in dezelfde positie blijft waardoor je makkelijker klachtenvrij je werkdag door komt. Ook kan het fijn zijn om je benen even te strekken terwijl je je werk kan blijven doen.

Doordat werknemers nu kunnen kiezen om thuis te werken zijn er minder mensen op hetzelfde moment op kantoor. Hierdoor wordt er door bedrijven nu vaak gekozen voor een kleiner kantoor dat makkelijk aanpasbaar is, zowel op het aantal werkplekken als het gemak waarmee de werkplekken eigen gemaakt kunnen worden. Op dit moment is het vaak zo dat een bureau door verschillende werknemers op verschillende dagen gebruikt moet kunnen worden. Een zit sta bureau is zo makkelijk in hoogte verstelbaar dat elke werknemer, groot en klein, er aan kan werken met het behoud van een goede werkhouding.

Een zit sta bureau ook voor thuis

Gelukkig zijn de zit sta bureaus niet alleen op kantoren zichtbaar. Doordat vele mensen hun werkweek afwisselen met dagen op kantoor en dagen thuis, zie je ook dat er voor thuis gekozen wordt voor een zit sta bureau. Een extra handigheid van een zit sta bureau is dat meerdere mensen van verschillende lengtes makkelijk van het bureau gebruik kunnen maken. Zo kan een zit sta bureau binnen het, voor wie ‘m die dag gaat gebruiken, op de juiste hoogte ingesteld worden, zowel staand als zittend.

Elektrisch of handmatig

Er zijn zit sta bureaus die handmatig bedienbaar zijn en er zijn elektrisch verstelbare bureaus. Een zit sta bureau kan handmatig versteld worden aan de hand van een zwengel. De andere optie is elektrisch, waarbij het bureau op het stroom aangesloten moet worden om deze aan de hand van knopjes te bedienen. Beide opties zorgen ervoor dat er zowel staand als zittend gewerkt kan worden.

Door Armondo