wo. jun 12th, 2024

Er zal altijd een strijd zijn tussen Apple en Samsung. In deze blog duiken we specifiek in het merk Samsung. Waarom Samsung kopen? Wat zijn de voordelen van Samsung? In deze blog lees je alles

Begin van Samsung

Allereerst zullen we eerst even in de eerste Samsungs zelf duiken, eigenlijk bestaan smartphones nog helemaal niet lang. Als je terug in de tijd gaat is het de afgelopen jaren heel hard gegaan in de ontwikkeling daarvan. De eerste smartphone van Samsung is gelanceerd in 2010. Dit is ook het eerste moment dat de Samsung draaide op Android. Hier komen we later in de blog op terug.. De eerste smartphone van Samsung was de Samsung Galaxy S, maar die brak pas een jaar later door, namelijk de Galaxy SII. Dit toestel is in de eerste maand tijd een miljoen keer verkocht. Daarnaast is dit toestel drie miljoen keer verkocht wereldwijd in de eerste 55 dagen van beschikbaarheid. Veel mensen dachten toen laat ik een Samsung kopen. Nu in 2021 is Samsung onmisbaar in de smartphonewereld.

Tegenwoordig kun je bij Samsung alle kanten op, maar hier gaan we later in de blog verder op in.

Android

Android is het besturingssysteem van Samsung en heeft veel voordelen. Android is een open source software. Nu zal je je afvragen wat je daaraan hebt. Het is eigenlijk heel eenvoudig, dit houdt in dat iedereen heel makkelijk apps of updates kan en mag ontwikkelen voor Android. Dit zorgt ervoor dat Samsung altijd over nieuwe updates en applicaties beschikt. Bovendien kunt u met het Android besturingssysteem eenvoudig content, zoals applicatiepictogrammen, menu’s en achtergronden, naar wens wijzigen. Om het te vergelijken met Apple, door de nieuwste iOS-update heeft iPhone meer mogelijkheden om naar wens aan te passen. Echter Samsung heeft hierin wel de eerste stap gezet en is het ook behoorlijk uitgebreid om alles naar eigen wens te maken. 

Denk je nog steeds niet “Laat ik een Samsung kopen?” Lees dan veder

Verschillende prijsklasse

Het voordeel van een Samsung kopen, is dat je er een kan kopen in verschillende prijsklasse van laag tot hoog. Om het even kort uit te leggen, Samsung heeft 3 series namelijk:

  • Samsung Galaxy S serie – Hoog segment toestellen
  • Samsung Galaxy A serie – Middensegment toestellen
  • Samsung Galaxy Instapmodellen S serie – Laag segment toestellen.

Hierdoor is er voor iedereen een bijpassende Samsung, of je nu veel geld te besteden hebt om een smartphone te kopen of weinig. Er valt altijd een smartphone in jouw budget om een samsung te kopen.

Geheugen

Voor Samsung toestellen is het heel makkelijk om het geheugen uit te breiden. Allereerst beschikken alle Samsungs over verschillende opslagmogelijkheden, zoals er al eerder benoemd werd, de S10 serie (Hoog segment toestellen) verschillende varianten van 128GB tot wel zelfs 1TB opslagcapaciteit. 1TB staat gelijk aan ongeveer 200.000 foto’s.

De instapmodellen beschikken over 32GB geheugen dit is meestal voor deze doelgroep voldoende. Het middensegment toestellen beginnen van 64GB of 128GB dit bied genoeg ruimte voor al je apps, foto’s en video’s. Een extra voordeel aan Samsung is dat je zelf de opslagcapaciteit kan uitbreiden met een geheugenkaart mocht je niet genoeg hebben (behalve bij de Note 10)

In vergelijking met Apple is dit een groot voordeel, aangezien je bij Apple afhankelijk bent van de opslagcapaciteit van de iPhone of iPad zelf. Bij de meeste iPhones van tegenwoordig begint dit bij 64GB tot meestal 256GB. Maar bij de Max versies gaat het zelfs tot 512GB.

Zit je geheugen vol? Dan ben je verplicht om je iPhone op te schonen of een abonnement aan te schaffen om je iCloud uit te breiden, dit is vanaf €0,99 voor 50 GB, €2,99 voor 200 GB of €9,99 voor 2 TB. Deze prijzen zijn gebaseerd op een maandabonnement.

Door Armondo

Reacties zijn gesloten.