ma. jul 22nd, 2024

Iedereen heeft wel eens van die dagen. Meestal vlak nadat je salaris hebt gekregen. Het zijn die echte gadget verlangens die je dan hebt. Je hebt altijd wel iets in je huis waarvan je denkt, die toevoeging zou ik graag willen doen. Gadgets domineren ons leven al een behoorlijke tijd. De ontwikkeling van elektronica door de jaren heeft er voor gezorgd dat we telkens weer een nieuwe behoefte ontwikkelen. Een robotstofzuiger, een tablet, een e-reader, een elektrische fiets, je kunt het zo gek nog niet bedenken of het bestaat inmiddels wel. Voor elke functie in en buiten het huis is er wel een apparaat bedacht. Ook de elektronica in computers is de laatste jaren hard vooruit gegaan. 

Elektronica kopen

Als je het echt groot wilt aanpakken dan kun je natuurlijk kiezen voor een elektronica groothandel. Dat geldt meestal voornamelijk voor bedrijven. Op kantoren zijn meestal grote hoeveelheden aan apparatuur nodig. Denk bijvoorbeeld aan computers, tv’s, printers en andere apparaten die werkprocessen sneller maken. Als consument zou het niet geheel logisch zijn om een groothandel binnen te lopen, maar voor zakelijk georiënteerde mensen natuurlijk wel. Een groothandel kenmerkt zich meestal door bulkprijzen. Particulieren kunnen terecht bij de bekende elektronica winkels zoals Coolblue of Mediamarkt. Hierbij is de vraag ga je voor de beste service of de laagste prijs?

Welke elektronica heb je nodig?

Op een kantoorplek of thuiswerkplek vind je zoals gezegd veel kantoor elektronica. Een werkplek bestaat sowieso altijd wel uit 1 of meerdere monitoren, een toetsenbord, muis, eventueel opladers en soms een printer. Het belangrijkste gedeelte is natuurlijk de laptop of desktop. Op andere plekken in of rondom het kantoor zijn nog veel meer apparaten te vinden. Vergaderruimtes bestaan vaak uit telefoonsets, speakers en beeldschermen. Op de gangen zijn soms screens opgehangen voor narrowcasting. De keuken bestaat meestal uit koffiezetapparaten, waterkokers, vaatwassers, koelkasten en ander keuken materiaal. En alles wordt aangedreven op elektriciteit. Zo zie je maar dat een kantoor een hoop elektriciteit nodig heeft.

Wat zou voor jou de reden zijn om een elektronica groothandel naar binnen te lopen? Zijn het de slimme prijzen of de batch deals? Of je nu particulier bent of namens een bedrijf aan de slag gaat. Je zal vast en zeker vinden wat je nodig hebt. Ikzelf ben regelmatig in een elektronica winkel te vinden. Niet zo zeer een groothandel, maar de bekende winkels bezoek ik toch altijd even snel voor de laatste gadgets.

Bron: Schema consultant

Door Armondo