do. apr 25th, 2024
telefoon-hoesje

Sinds er telefoons bestaan zijn er ook al hoesjes geproduceerd. Voor elke telefoon waren er wel verschillende hoesjes te verkrijgen. Hoewel de keuze tegenwoordig erg breed is, was dit vroeger niet het geval. De hoesjes waren er in enkele kleuren en formaten, die voornamelijk goede bescherming bieden voor de telefoon. De hoesjes van tegenwoordig zijn van erg veel gemakken voorzien. Hiermee speelt de hoesjesfabrikant in op vele wensen van de consument. Want er zijn vele soorten consumenten die belang hebben bij verschillende hoesjes voor diverse situaties. Bijvoorbeeld een opberghoesje voor tijdens een uitgaansavond of concert en een fashion-hoesje voor tijdens de diners.

De eerste hoesjes

Nokia was in de tijd van de eerste telefoon toch altijd de marktleider op het gebied van telefoons. Ze konden bediend worden met verschillende knopjes en het typen ging allemaal erg moeizaam. De toetsenborden zagen er heel anders uit. Ook de toenmalige telefoonhoesjes waren erg anders. Toentertijd stopte je de telefoon in een soort tasje en maakte het hoesje vast door middel van klittenband die om de broekriem kon. Jouw telefoon zat nu goed beschermd in een ‘hoesje’. De beeldschermen waren toen ook nog een stuk kleiner. Daardoor was de kans ook klein dat deze kapot ging.

Eerste touchscreens

De eerste telefoons met touchscreen kwamen rond 2007 op de telecommarkt en toen waren er vele bedrijven die rond deze tijd ook touchscreen telefoons uitbrachten. Zo bracht Apple de eerste iPhone 2G uit en kwamen ook merken als Samsung en LG met nieuwe telefoons. Natuurlijk werden ook voor deze telefoon hoesjes gemaakt. De meeste telefoons waren op dit moment verpakt als de inhoud van een boek. De telefoon werd in een Oneplus 9 hoesje geklikt en dit hoesje was als een boek die je kon openen en sluiten. Naderhand werden er ook nog bumpers gemaakt. Dit beschermde slechts alleen de zijkanten van de telefoon. Telefoons stonden toen ook bekend om het snelle breken van de schermen als ze vielen op de zijkanten.

Smartphones van nu


Tegenwoordig zijn er vele smartphones op de telecommarkt te koop. De telefoons met knopjes worden slechts weinig gebruikt en ook bijna alle telefoons bezitten tegenwoordig over touchscreens. Er worden zelfs al vouwbare telefoons geproduceerd die vele mogelijkheden gaan bieden voor de toekomst van de telefoons. Ook is er een enorm aanbod voor telefoonhoesjes. Er zijn vele soorten hoesjes te koop voor alle telefoon. Zo zijn er tegenwoordig hoesjes met een soort knop op de achterkant. Deze knop is bedoeld om telefoons gemakkelijker vast te houden zodat de kans kleiner is dat ze uit de hand vallen. Daarnaast zijn er hoesjes die extra opbergvakjes bieden zodat je belangrijke items als pasjes en geld gemakkelijk mee kan nemen zonder dat je daar ruimte voor nodig bent in andere zakken.

Bron: www.oneplus-shop.nl

Door Armondo