do. apr 25th, 2024

Tegenwoordig wordt thuiswerken niet meer gezien als iets abnormaals. Door de COVID-19 pandemie is het steeds meer de norm geworden om vanuit huis je werkzaamheden op te pakken. Door dat dit steeds vaker als normaal wordt ervaren, wil men vaak ook aan huis een plek creëren waar ze zich goed kunnen focussen. Het blijft namelijk belangrijk om werk en privé gescheiden te houden. Voor elk kantoor is comfort belangrijk en dit bereik je vaak door kwaliteit spullen aan te schaffen. Om heel basic te beginnen is iets wat je op elk kantoor op elk bureau tegenkomt een bakje met pennen. Toch wil men vaak niet luxe pennen kopen, doordat we steeds vaker aan het typen zijn.

De voordelen van luxere producten

Je denkt nu misschien dat de aanschaf van een parker balpen niet het verschil zal maken in jouw thuiskantoor. Toch verkijk je je er waarschijnlijk op hoe je op een relatief makkelijke manier een dag werken voor jou soepeler kan laten verlopen. Doordat we allemaal minder schrijven, kost het schrijven wanneer dit plaatsvindt vaak meer moeite. Je voelt sneller krampen in je hand en je gaat minder graag grote stukken op papier zetten. Als je dan ook nog een pen hebt die lekt, de inkt van op is of die naar in de hand ligt. Zal dit er niet voor zorgen dat je gemoedstoestand er beter op wordt.

Wat kan ik verder nog aanschaffen? 

Als je hebt gekozen voor de waterman pennen ben je natuurlijk nog niet klaar met het opzetten van je professionele thuiskantoor. Een ander producten dat zeker niet mogen ontbreken zijn onder andere een goede comfortabele bureaustoel. Wanneer je de hele dag zit, moet dit ook gebeuren op een stoel die daarvoor gemaakt is. Je zou je kantoor nog moderner kunnen inrichten door te denken aan een staand bureau, zo hoef je thuis niet meer de hele dag te zetten en kan je bij de zoom overleggen ook professioneler overkomen. Naar eigen ervaring is het namelijk zo dat je zelfverzekerder overkomt als je erbij kan staan in plaats van zitten.

Houdt rekening met de achtergrond 

Wanneer je een thuiskantoor hebt, kan je vergeten dat een klant ook de ruimte in kan kijken. Op kantoren vinden ontmoetingen met klanten vaak plaatst in een aparte ruimte, maar wanneer je vanuit huis werkt gebeurd dit vaak via Zoom. Bij het plaatsvinden van zo’n meeting wil je niet dat de klant afgeleid raakt door jouw omgeving. Dit kan niet alleen door geluid, maar ook door je achtergrond. Hiermee wil ik het belang van een professionele thuiswerkplek aankaarten. Jij bent niet de enige die hier profijt uit haalt, maar ook het bedrijf. Een achtergrond die rust en professionaliteit uitstraalt, is veel aantrekkelijker dan die dozen met persoonlijke troep.

Puntjes op de i zetten 

Nu de ruimte er strak uitziet en je comfortabele luxe producten hebt aangeschaft, kan je met die luxe pennen letterlijk puntjes op de i zetten. Het voelt misschien als een hele investering, maar als we daadwerkelijk veel thuis blijven werken is het naar mijn idee elke cent waard. Niet alleen een pandemie kan er voor zorgen dat je thuis aan de bak moet, ook stakingen van het ov, protesten van boeren en wegwerkzaamheden kunnen er vaker toe gaan leiden dat je de deur van je thuiskantoor weer moet opentrekken. Investeer daarom in een goede werkplek en haal er snel je winst uit.

Door Armondo