ma. jul 22nd, 2024

In de zomer is het heel erg fijn om een mooie tuin te hebben, waarin je helemaal tot rust kan komen of gezellig samen kan eten. Van een Bloemenmengsel gebruiken om de mooiste bloemen in de tuin te creëren, tot het leggen van tegels voor een mooie en goed beloopbare route door de tuin. Er zijn dus genoeg dingen die gedaan kunnen worden om de tuin helemaal klaar te maken voor de lange zomerdagen, zodat er tijdens de vakanties volledig van genoten kan worden. Om het veranderen en aanpassen van de tuin makkelijker te maken, is er een handig stappenplan gemaakt wat je kan volgen. Zo kun je ervoor zorgen dat de tuin zeker helemaal klaar en mooi is wanneer het tijd is om lekker tot rust te komen.

Sla het voorbereidende werk niet over

Wanneer je enthousiast wordt om aan het werk te gaan in de tuin en de tuin helemaal naar jouw wens in te richten, is het makkelijk om per ongeluk te hard van stapel te gaan lopen. Het is heel belangrijk om toch de tijd te nemen voor het voorbereidende werk. Maak bijvoorbeeld eerst een moodboard, om een keuze te maken voor de stijl van de tuin. Ook is het een goed idee om naar video’s te kijken over werk in de tuin en wat er bij komt kijken. Tot slot is het ook belangrijk om vooraf het daadwerkelijk beginnen met werken in de tuin, eerst te kijken welke producten allemaal aangeschaft moeten worden. Graszaad, een schep, kniekussens en bijvoorbeeld goede schoenen. Door vooraf de tijd te nemen om over deze dingen te denken, krijg je later niet te maken met tegenslagen wanneer je iets bent vergeten.

Maak een uitgedacht ontwerp

Het ontwerpen van een nieuwe tuin is erg belangrijk. Er moet beslist worden waar gras moet komen en waar bestrating, maar ook of er andere dingen zijn om rekening mee te houden. Tijdens het maken van deze besluiten is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Er moet bijvoorbeeld rekening gehouden worden met het lichtinval. Zit je liever in de zon of in de schaduw? Let op dit soort dingen bij het besluiten waar bestrating of gras komt. Na het maken van een uitgedacht ontwerp is het tijd om aan de slag te gaan. Hierbij komen goede Grisport werkschoenen goed van pas. Die kunnen er voor zorgen dat het werken in de tuin geen pijn doet.

Begin met het werken aan de tuin

Na het voorbereidende werk is het tijd om de tuin daadwerkelijk te gaan aanpassen door gras en de bestrating te plaatsen. Vervolgens is het tijd om de beplanting te plaatsen. Hierna moet een tuinkalender gemaakt worden, waarin duidelijk staat hoe de tuin tijdens het gehele jaar goed verzorgd kan worden. Zo ziet de tuin er niet alleen goed uit in de zomer, maar kan er het hele jaar van genoten worden. Door dus goed voor te bereiden, hoeft het aanpassen van de tuin helemaal niet zo heel moeilijk te zijn!

Door Armondo