ma. jul 22nd, 2024

Ons huis is ons heilig. We komen hier tot rust, komen samen met onze familie en is echt van ons persoonlijk. Daarom willen we ons zo veilig mogelijk voelen in huis. Wanneer we ons niet veilig voelen zullen we ons gestrest en bang voelen. Dit kan zo erg worden dat we willen verhuizen of depressief worden. Met een aantal handige tips kan je de woning in korte tijd een stuk veiliger maken. Het veilig maken van je huis is niet alleen meer weggelegd voor de rijke mensen met een groot huis, iedereen kan dit doen. Je hoeft er geen expert voor in het huren, je kan het ook zelf doen. Een expert inhuren is erg makkelijk maar kan meer geld kosten dan wanneer je dit zelf doet.

Wat kan ik aanschaffen om mijn huis veiliger te maken?

Er zijn ontzettend veel producten die het huis veiliger kunnen maken. Denk aan een spycam, bewakingscamera’s, persoonsalarmering of een videofonie systeem. Bewakingscamera’s houden alles dag en nacht in de gaten. Je kan altijd zien wat er rond en in het huis gebeurt. Dit kan je opnemen en bewaren als het nodig is. Tegenwoordig is het vaak zelfs te zien op onze smartphone. Zo kan je overal letten op je huis. Met een videofonie systeem zie je altijd wie er aan de deur is. Dit is erg handig wanneer je in de avond niet weet wie er aan de deur staat. Dit systeem laat zien wie er voor de deur staat, je kan zelfs praten tegen de persoon. Vaak kan je het videofonie systeem aansluiten op de smartphone. Een alarm systeem beschermt niet alleen het huis maar werkt ook preventief voor inbraak. Het schrikt inbrekers af. Een alarmsysteem gaat af wanneer er geprobeerd wordt om in te breken. De alarmcentrale zal dit doorgeven aan de politie en deze komen dan naar jouw huis.

Het inhuren van een expert

Het inhuren van een expert kan erg makkelijk zijn. Een expert maakt een Risico inschatting huisbezoek. De expert zal precies kunnen vertellen waar de risico’s schuilen en wat je hier aan kunt doen. De expert kan een medewerker van een beveiligingswinkel zijn, een beveiliger of een prive detective. Vaak zullen ze een rapportage opmaken met een risicoanalyse, op basis van deze analyse zullen ze een advies uitbrengen. Op grond van dit advies kan je producten aanschaffen of maatregelen nemen. De expert zal je hier vaak bij helpen. De expert kost meer geld dan het zelf regelen van de beveiliging, maar levert goed en snel werk.

Waar kan ik beveiligingsproducten kopen?

Dit zal veelal kunnen in een speciaalzaak. Soms zal je beveiligingsproducten kunnen kopen in de aanbieding bij een bouwmarkt of drogisterij, toch is een speciaalzaak beter. Hier is het van betere kwaliteit en kan je advies inwinnen bij de medewerkers. Wanneer je geen speciaalzaak in de buurt hebt, kan je ook via internet producten aanschaffen.  Dit gaat tegenwoordig erg makkelijk. Er zijn heel veel aanbieders, hierdoor is het aanbod ook heel groot. Je kan heel goed de producten en prijzen met elkaar vergelijken. Het leveren en retourneren gaat vaak ook heel makkelijk of is zelfs gratis. Via de webshop kan je vaak ook advies inwinnen.

Door Armondo