ma. mei 27th, 2024
Dartbord

Het wordt een steeds populairdere sport. Het is er altijd een feestje in de arena en onlangs was nog het wereldkampioenschap 2022. Het gaat natuurlijk om de sport darten. Darten is een sport dat wordt gespeeld met 3 darts, oftewel pijltjes. Deze darts moeten in een dartbord worden gegooid om punten te kunnen behalen. Elk plekje in het dartbord heeft een bepaalde puntentelling. Het doel is om als eerste een totaal van 501 punten uit te gooien, waarbij de laatste pijl een dubbel moet zijn. Een dubbel kan je gooien door middel van je pijl in een bepaald vlak te gooien in de buitenste ring van het dartbord.

Zelf bezig gaan

Je kan natuurlijk zelf thuis of op de sportvereniging gaan darten met vrienden of familie. Daarom is het handig om bepaalde dartspullen te gaan kopen, je hebt namelijk uiteraard ook een dartbord of pijltjes nodig. Je zult vaak denken dat alleen een bord en pijltjes genoeg zijn, maar het is ook handig om dart flights te kopen (uiteinde van een dart) en wellicht een scorebord en accessoires. Deze dartspullen kan je allemaal gemakkelijk kopen op Mcdartshop.nl. Hier vind je de beste dartspullen van de bekendste merken zoals Unicorn, Target en nog veel meer met een uitzonderlijke levertijd.

Soorten borden

Als je een dartbord wilt gaan kopen moet je goed onderzoek doen naar wat voor soort dartbord je wilt. Er zijn namelijk allerlei soorten dartborden. Je hebt professionele dartborden die een dunne spider (bedrading) gebruiken. Er zijn ook wat goedkopere dartborden die meestal voor recreationeel gebruik worden gemaakt. Deze borden worden vaak gekozen door beginners en is dus als je net gaat beginnen een prima dartbord. Daarnaast heb je tegenwoordig ook digitale borden waarmee je met zachte darts gooit. Er zijn onwijs veel merken die dartborden verkopen, maar de meest gekozen dartborden zijn toch wel van de merken Unicorn en Winmau.

Door Armondo