wo. jun 12th, 2024

De tuin is een plek waar je veel mooie momenten kunt beleven. Dit kan samen met vrienden en familie, maar ook kleinschalig. Een diner in je tuin behoort tot een van de vele mogelijkheden. Maar wat mag er nu niet ontbreken tijdens een etentje? Dit artikel voorziet je van meer inspiratie.

Steek de barbecue aan

Eten in de tuin en de barbecue zijn een uitstekende combinatie. Het is een lekkere manier om te genieten van verschillende soorten vlees, groentes, maar ook vega of vegan opties behoren tot een optie. De barbecue geeft aan ieder gerecht immers een speciale smaak en je kunt experimenteren met verschillende smaakcombinaties.

Gebruik een grote tafel

Na het klaarmaken van gerechten of snacks, is het een goed idee om een grote tafel te gebruiken. Er moet immers genoeg ruimte zijn om al dit lekkers te kunnen plaatsen. Ook een lopend buffet is een aantrekkelijke manier om maaltijden te presenteren.

Zet daarnaast verschillende hapjes en drankjes neer, waaronder tapas of een speciaalbiertje, waarover je zometeen meer leest.

Smakelijk bier

Zojuist kon je al lezen dat een speciaalbiertje niet mag ontbreken tijdens een diner in je tuin. Maar welk biertje is echt een aanrader? IPA bier is een populair en geliefd pilsje onder veel mensen. En dat is niet voor niets. Maar wat is IPA bier eigenlijk?  IPA staat overigens voor India Pale Ale. Door deze naam lijkt het alsof het een biersoort is uit India, maar niets is minder waar. Het is namelijk een brits Pilsje. Je kunt IPA bier in allerlei varianten krijgen, dus er is voor iedereen een geschikte soort te vinden. Het is een speciaalbier met als basis een rijke, volle smaak en fruitige ondertonen. Ook maakt dit het eenvoudig te combineren met verschillende smakelijke gerechten en snacks.

Maak een fijne loungehoek

Nadat er gesmuld is van al het heerlijks is het tijd om uitgebreid te loungen. Een loungehoek biedt alle ruimte om samen met eventuele gasten na te genieten. Het voeren van een goed gesprek, wellicht neem je nog een toetje. Vergeet niet om een aantal magazines neer te leggen bij je loungehoek. Zodat jij of je gasten nog even lekker kunnen lezen en ontspannen. Wist je dat je dat tips uit een online magazine briljant zijn? Tips uit een online magazine zijn handig voor bijvoorbeeld je volgende etentje in de tuin! Zet daarnaast verschillende gezellige bijzettafeltjes neer en comfortabele kussens. En mocht het al avond zijn, is een warmtebron ook een fijne toevoeging.

Door Armondo