ma. mei 27th, 2024

Zeker nu we vaker vanuit huis werken, moet de tuin een plek zijn die je ontspanning biedt. Het liefst niet alleen in de zomermaanden, maar ook in het najaar en zelfs de winter. Geniet in een waterig voorjaarszonnetje van een kop koffie tijdens de pauze! Er zijn verschillende manieren om meer uit de tuin bij je woning te kunnen halen. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar de talloze tuinhuizen waaruit je tegenwoordig kunt kiezen? Combineer een tuinhuis met een elektrische kachel en je kunt hier ook in het voor- en najaar gebruik van maken. In de winter zet je de tuinmeubelen in je tuinhuis neer. Zo blijven ze langer mooi! In dit artikel zetten we drie manieren op een rijtje, om meer uit je tuin te halen. 

#1: kies voor luxe met een eigen sauna 

Een manier om het hele jaar door van de tuin te genieten, is het gebruik van een sauna. Een sauna kopen wordt tegenwoordig door steeds meer huishoudens overwogen. De gemiddelde prijs van sauna’s is gedaald, waardoor je voor relatief weinig geld pure luxe aan de tuin toevoegt. Bij de keuze voor een sauna heb je verschillende opties. Ga je voor een traditionele Finse sauna, of kies je voor een infraroodsauna? Naast de sauna mag natuurlijk ook een buitendouche niet ontbreken. Zo kun je direct afkoelen, als je uit de warme sauna komt. Dit is belangrijk om je lichaam witte bloedcellen aan te laten maken. Deze witte bloedcellen hebben een positieve impact op je immuunsysteem en weerstand. 

#2: jacuzzi of een zwembad in de tuin 

Enigszins vergelijkbaar met een sauna kopen, is het laten plaatsen van een jacuzzi in de tuin. Net als een sauna is ook een jacuzzi lekker warm! Het maakt dat je er ook in de winter gebruik van kunt maken. Het is in dat geval wel slim om een overkapping over de jacuzzi te plaatsen. Het voorkomt dat er vuil in het water van de jacuzzi dwarrelt. Een zwembad is goedkoper dan een jacuzzi. Denk aan een opblaasbaar model, of een model je middels een aluminium constructie in elkaar zet. Voor nog geen honderd euro laat je de kinderen de hele zomer zwemmen! In het najaar haal je het zwembad naar binnen, om te voorkomen dat deze beschadigd raakt. Het is een goedkope manier om luxe aan de tuin toe te voegen. Ook voor jezelf is een zwembad prettig. Je hebt er de ruimte om even af te koelen op een warme zomerdag. 

#3: veranda tegen je woning plaatsen 

Naast de voordelen die een tuinhuis of blokhut biedt, kan ook een veranda een goed idee zijn. Met een veranda heb je niet alleen een beschutte plek in het voor- en najaar. Als het in de zomer regent hoef je niet direct naar binnen te gaan met een veranda. Vaak is het warm genoeg om buiten te blijven zitten. De veranda houdt je droog! Je kunt een veranda aankleden met een balustrade, met verschillende bloempotten en bijvoorbeeld een heater. Zo zit je in de zomer tot laat op de avond buiten. 

Door Armondo