ma. mei 27th, 2024

De kinderen groeien langzaam op en willen steeds zelfstandiger worden. Dit zal beginnen in de eigen achtertuin. Het kan eng zijn je kind los te laten, toch wordt dit makkelijker wanneer je de tuin goed voorbereid. Wanneer onze kinderen de peutertijd verlaten zullen ze zelf in de tuin willen spelen. Dit is een natuurlijk proces. Het is voor de ouders ook erg makkelijk, niet langer hoef je bij het spelen in de tuin aanwezig te zijn. Het is ook ideaal om je kind met vriendjes in de tuin te laten spelen. De kinderen hebben niet alleen lichaamsbeweging maar krijgen ook voldoende buitenlucht binnen. Het is daarom zeer belangrijk de tuin kindvriendelijk te maken zodat ze veilig en fijn kunnen spelen. Wat zijn de drie beste manieren om dit te doen?

Overkappen en omheinen

Het belangrijkste van een kindvriendelijke tuin, is de eventuele overkapping en de omheining van de tuin. Je wilt immers niet dat je kind buiten de tuin kan komen. Wanneer de tuin goed omheind is hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Ook wanneer je een grote tuin hebt of een bedrijf aan huis kan het heel handig zijn om de tuin goed te omheinen. Zo kunnen kinderen niet bij de onveilige delen van de tuin komen. Of rondlopen bij het bedrijf aan huis. Ook andere kunnen niet bij jouw kind komen, denk niet alleen aan mensen maar ook loslopende honden of natuurlijk je eigen huisdieren. Een overkapping kan erg handig zijn omdat de kinderen nu ook tijdens slechter weer lekker buiten kunnen spelen.

De tuin leuk maken

Je tuin kan nog zo veilig zijn, maar als de kinderen er niet in willen spelen heeft het weinig zin. De tuin moet leuk en aantrekkelijk gemaakt worden voor de kinderen. Dit kan je het beste doen door speeltoestellen te plaatsen. De kinderen kunnen zich hier uren mee bezig houden en zullen graag met school vriendjes naar buiten willen. Er zijn heel veel soorten speeltoestellen, denk aan glijbanen, klimrekken, boomhutten of een combinatie hiervan. Welke je kiest zal afhangen van de voorkeur van je kind. Het is ook erg leuk voor een kind om een speelveldje te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een deel met gras of kunstgras. De speeltoestellen kunnen veilig gemaakt worden door een zachte ondergrond onder de toestellen te leggen. Denk aan zand of houtsnippers. Wanneer de kinderen toch vallen, zullen ze niet hard vallen.

Hoe doe ik dit stijlvol?

Wanneer je aan een stijlvolle tuin denkt, denk je niet aan glijbanen, zandbakken en speelgoed. Toch kan dit heel goed en veilig samengaan. Een manier om dit te doen als je een grotere tuin hebt, is door een stuk tuin aan de kinderen te geven, Maak een apart deel in de tuin waar de kinderen kunnen spelen. Wanneer je een minder grote tuin hebt kan je ook stijlvolle speeltoestellen kopen. Het kinderspeelgoed, kan elke keer na het spelen opgeruimd worden en in een tuinhuisje of schuurtje gelegd worden. Zo slingert er geen speelgoed in de tuin. Je kan natuurlijk ook de kinderen hun gang laten gaan en de andere tuinmeubels extra stijlvol maken. Hierdoor heeft de toch een praktische en stijlvolle uitstraling.

Door Armondo