wo. jun 12th, 2024

Wanneer je wil verhuizen naar Rotterdam dan komt er veel op je af. Er zijn maar weinig mensen die veel ervaring hebben met verhuizen, omdat je het normaal gesproken maar een paar keer doet in je leven. Wanneer je dit doet, kom je erachter dat verhuizen veel meer is dan meubels en dozen van A naar B brengen. Voor de grote dag van het overhuizen komt, komt er al veel meer op je af. Daarom bij deze alvast een aantal tips om je verhuizing soepel te laten verlopen.

1. Maak van tevoren een checklist

Omdat maar weinig mensen echt vaak verhuizen, wordt er vaak wat vergeten. Het kan dus helemaal geen kwaad om op tijd al zaken op te gaan schrijven die je niet mag vergeten. Wanneer je hier namelijk op de dag zelf of pas bij het inpakken van de dozen mee begint, dan zul je merken dat door alle verhuisstress er van alles bij in schiet. Denk hierbij aan alle papierwerk, zoals het opzeggen van eventuele huur, oversluiten van contracten en inschrijven bij de gemeente , maar ook de indeling van het nieuwe huis, welke spullen waar moeten komen en hoe je dan de verhuisdozen inpakt. Wanneer dit van tevoren duidelijk is, hoef je er op de dag zelf dus niet meer mee bezig te zijn.

2. Begin op tijd met inpakken

Met op tijd bedoelen we echt een maand van tevoren als je een grote inboedel hebt. Er zijn waarschijnlijk een hoop spullen die je tot de verhuizing niet meer gaat gebruiken, waardoor je die rustig alvast in kunt pakken. Zo ben je op de laatste dagen alleen nog maar bezig met de belangrijkste spullen inpakken. Bijkomend voordeel is dat je een goede inschatting hebt van hoe vaak je moet rijden of hoe groot de verhuiswagen moet zijn. Je hebt namelijk vaak meer spullen dan je denkt.

3. Gebruik een verhuizing meteen om op te ruimen

Wanneer je verhuisbedrijf Rotterdam inschakelt is het vaak zonde om echt de hele inboedel te verhuizen. Heb je nou echt alles nodig? Verhuizen is een heerlijke gelegenheid om eens goed te ontspullen. Kijk daarom voor je gaat verhuizen eens kritisch naar al je spullen en zet het een en ander op Marktplaats, geef het weg of breng het naar de kringloop of stort. Alles wat je immers de deur uit hebt, hoeft niet meer mee in de verhuiswagen.

4. Houd rekening met kinderen of huisdieren

Op de grote dag zelf wil je eigenlijk zo min mogelijk in de weg gelopen worden. Daarom is het vaak verstandig om voor honden, katten en kleine kinderen even een ander onderkomen te zoeken. Deze schieten dan niet steeds in de stress en je hoeft ze niet de hele tijd in de gaten te houden. Kleine huisdieren zoals een vis of knaagdier kun je gewoon in het aquarium of kooitje houden. Deze kun je het best zo laat mogelijk zelf meenemen. Bij een aquarium is het handig om zoveel mogelijk water uit de bak te laten lopen en hem zoveel mogelijk af te dekken om klotsen te voorkomen.

5. Laat de verhuizing over aan erkende verhuizers

Het hele verhuisproces is vaak al stressvol genoeg. Daarbij willen veel mensen gewoon in één dag overgehuisd zijn. Daarom is het handig om een paar vakkundige mensen erbij te halen van Budget Verhuisservice. Sowieso is het handig, wanneer je van ver buiten Rotterdam komt, om gewoon een grote verhuiswagen te nemen. Dan past alles in één keer. Met een paar gecertificeerde verhuizers uit Rotterdam weet je ook zeker dat alles goed en veilig voor je wordt vervoerd. Zo kun je dus een zorgeloze verhuizing beleven!

Door Armondo