ma. mei 27th, 2024

Het wordt steeds populairder: de Bitcoin. Veel mensen zijn al ingestapt. Wil jij ook graag Bitcoin kopen en hier geld mee verdienen? Wij vertellen je waar je op moet letten en waar je het beste je Bitcoin aan kunt schaffen.

Wat is Bitcoin?

Sinds de financiële crisis van 2008 neemt de vraag naar nieuwe digitale betaalmethoden toe naarmate het aantal online transacties en het wantrouwen jegens banken toeneemt. Deze betaalmethode moet naast het bestaande financiële systeem kunnen bestaan. Het beste van alles is dat dit nieuwe systeem decentraal is gebouwd, dus er is geen enkel storingspunt. Bitcoin is het antwoord op de behoefte aan nieuwe digitale betaalmethoden. Het kan het beste worden gezien als een digitale vorm van contant geld: een manier om direct waarde uit te wisselen tussen mensen, zonder tussenkomst van een derde partij.

Waarom nu Bitcoin kopen?

Mede door de omikronvariant van het coronavirus en de economische beperkingen die deze tot gevolg heeft is de koers flink gedaald. Wanneer de koers laag is kan het erg interessant zijn om in te stappen.

De prijs van de gehele Bitcoin wordt bepaald door vraag en aanbod. Er is dus geen vaste prijs via deze digitale unit, en deze zal constant fluctueren. De reden dat Bitcoin in de loop der jaren een stijgende lijn heeft doorgemaakt, is dat in vergelijking met de afdrukbare valuta die we gewend zijn, zoals de euro en de dollar, er in totaal slechts 21 miljoen Bitcoins worden uitgegeven. Daarom kunnen er nooit extra bitcoins worden aangemaakt. Hier hebben we mee te maken. Ook is het mogelijk om een ​​fractie van de gehele Bitcoin te kopen. Je kunt bijvoorbeeld 0,001 Bitcoins kopen in plaats van hele munten. Het is dus niet moeilijk om te beginnen met cryptocurrencies verhandelen.

Hoe kan je Bitcoin kopen?

Om Bitcoins te kopen hoef je niet ouderwets naar een wisselkantoor of iets dergelijks. Het kan eenvoudig zelf online geregeld worden. Hier heb je verschillende websites die je ondersteunen bij het kopen van Bitcoins. Een populaire site is bitcoinkopen.nl Daar vind je alle informatie die nodig is om te beginnen met Bitcoin. Hier volgt een korte samenvatting van deze methode: Begin met het maken van een Anycoin Direct account. Vervolgens moet je je gegevens invullen en je e-mail bevestigen. Nadat dit afgerond is kan je je Bitcoin wallet openen. Deze wallet is nodig om je munten veilig op te slaan. Je kunt het zien als een digitale kluis die alleen jij kunt openen. Wanneer je deze informatie kwijtraakt heb je een probleem. Zorg er daarom altijd voor dat je deze informatie op een veilige manier opslaat. Uiteraard kan deze digitale portemonnee worden opgeborgen in een hardware portemonnee (bijvoorbeeld een fysieke portemonnee die in een kluis kan worden bewaard).

Nadat je je account hebt geregistreerd en je portemonnee hebt ingesteld, is het tijd om je Bitcoin te kopen. Om Bitcoins te kopen, hoef je alleen maar het aantal in te voeren dat je wilt kopen of het aantal maximale euro’s dat je wilt uitgeven. Nu hoef je alleen nog maar de instructies van het proces te volgen om succesvol bitcoins te kopen. Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk om zelf te beginnen met Bitcoin. Vind het perfecte moment en stap in.

Door Armondo