ma. jul 22nd, 2024

Heb je nog oude sieraden, horloges of andere juwelen op zolder liggen waar je toch niets meer mee doet? Wanneer deze juwelen gemaakt zijn van dure materialen zoals goud of zilver kan je daar nog veel geld aan verdienen. We vertellen je er graag meer over zodat ook jij wat geld kunt bijverdienen.

Controleren

Wanneer jij nog wat oude sieraden hebt liggen waarvan je denkt dat ze geld waard zijn is het belangrijk om eerst te controleren of het echt goud is. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om daar zelf achter te komen. Wanneer je namelijk kleurverschil ziet op plekken die gesleten zijn weet je zeker dat je geen echt goud in handen hebt. Je moet ook goed opletten dat je niet de termen “double,” of “Amerikano” ziet in je sieraden. Dan heb je namelijk te maken met verguld goud. Een laatste onderdeel waar je op kunt letten is oxidatie. Goud kan namelijk niet oxideren

Verkopen

Wanneer je na deze check denkt echt goud te hebben kan je naar de Goud inkoop gaan. Hier kan je het snel en gemakkelijk verkopen. Zij taxeren het voor je en vervolgens krijg je de waarde in contant geld. Houd er wel rekening mee dat je een geldig ID meeneemt. Het mooie is dat je hoogste goudprijs ontvangt die gebaseerd is op de huidige koers, en deze is op dit moment erg hoog. Dat maakt het de uitgelezen kans om wat extra geld te verdienen.

Zilver kopen

Naast het verkopen van je goud, kan je er ook voor kiezen om zilver juist in te kopen. Waarom zou je Zilver kopen? Daar zijn verschillende redenen voor. Teen eerste vertegenwoordigt zilver, in tegenstelling tot goud, een belangrijke waarde in de industriële wereld. Beleggers kijken niet alleen naar zilver als monetair metaal, maar zijn ook geïntrigeerd door de industriële mogelijkheden ervan. Het biedt dus op twee manieren waarde.

Ook belangrijk is dat zilver momenteel in de schijnwerpers staat vanwege de schaarste op de wereldmarkten en steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het kopen van fysiek zilver. Daarom is het belangrijk om snel te reageren om ten volle te profiteren van dit populaire edelmetaal. Fysiek zilver is nog steeds relatief goedkoop om te kopen, dus wanneer je het nu inkoopt, is er een grote kans dat het je in de toekomst meer geld gaat opbrengen.

Door Armondo