wo. jun 12th, 2024
Bitcoin munt

Tegenwoordig praat bijna iedereen wel is over “Crypto”. De één investeert in crypto voor de lange termijn, de ander trade dagelijks in cryptocurrencies. Maar wat is crypto nou eigenlijk? Cryptocurrency is in feite niets meer dan een digitale valuta die is samengesteld uit een reeks unieke nummers en nummers. Cryptocurrency is ontstaan ​​door de opkomst van blockchain-technologie. Met deze technologie bevindt versleutelde valuta zich op een groot computernetwerk en deze computers voeren continu versleutelde berekeningen uit, zodat de digitale valuta ongewijzigd blijft en veilig in het netwerk wordt opgeslagen. Het traden en investeren in crypto heeft uiteraard ook bepaalde risico’s. Zo zijn er altijd koersschommelingen die negatief kunnen uitpakken.

Wallet

Om zelf ook te traden in cryptocurrencies is het belangrijk dat je een betrouwbare en veilige wallet kiest voor jou crypto. Voor veel verschillende cryptocurrencies heb je verschillende wallets. Je hebt bijvoorbeeld Ethereum wallets, BNB wallets, Bitcoin wallets, Ripple wallets en nog veel meer.

Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn volledig digitale en gedecentraliseerde valuta. Je kan jouw cryptocurrency volledig onafhankelijk van banken en andere financiële instellingen beheren. Je kunt jouw eigen wallet gebruiken om jouw cryptocurrency-activa volledig te beheren.

Een Bitcoin wallet is te vergelijken met jouw online bankrekening, je kan bitcoin ontvangen en verzenden vanuit jouw wallet. Zonder wallet kun je geen bitcoin of andere cryptocurrencies bezitten, omdat je wallet is verbonden met de blockchain.

Zelf investeren

Als je eenmaal je eigen bitcoin wallet hebt aangemaakt is het vervolgens erg simpel om zelf ook te traden of te investeren. Om via de hierboven genoemde bitcoin wallet te traden is het proces erg gebruiksvriendelijk. Je kan eenvoudig bitcoin kopen via iDEAL of SEPA door een bestelling te plaatsen via de bitcoin wallet. Zorg er altijd voor dat je genoeg onderzoek doet naar de huidige status en koers van bitcoin. Je kan namelijk op korte termijn veel geld verdienen met het investeren in bitcoin door de enorme koersschommelingen, maar wat veel mensen ook vergeten is dat je daardoor ook gemakkelijk veel geld kan verliezen. Doe dus regelmatig onderzoek naar analyses van BTC.

Door Armondo

Reacties zijn gesloten.