do. apr 25th, 2024

Iedereen kent het wel, er wordt in de avond aangebeld en je durft niet meer open te doen. Vooral ouderen mensen zullen dit herkennen. Het is in de avond lastig te zien of er een vreemde voor de deur staat of een familielid. Ook weet je de intenties niet van een persoon voor de deur. Daarom laten de meeste mensen de deur in de avond gesloten. Het kan zelfs erg angstig zijn als er in de avond wordt aangebeld. Toch hoeft dit niet meer zo te zijn. Tegenwoordig zijn er verschillende videofonie systemen zoals een parlofoon. Dit geeft je een veiliger en zekerder gevoel. Je hebt meer controle over je eigen leefomgeving en kan beter beoordelen wie je binnenlaat en wie niet.

Wat is een videofonie systeem?

Videofonie systemen zijn eigenlijk hele slimme deurbellen. Ze werken niet alleen als deurbel maar laten ook zien wie er voor de deur staat. De meeste videofonie systemen hebben ook een spraak functie. De persoon aan de deur kan praten, maar je kan ook terugpraten. Meestal zal dit systeem werken via een beeldscherm bij de deur hangt. Maar tegenwoordig werkt het ook vaak via de telefoon. Dan kan je op je telefoon zien dat er iemand aanbeld. Videofonie systemen zijn in verschillende vormen en soorten te krijgen zoals de bticino videofoon.  De keuze is tegenwoordig enorm, van de ouderwetse parlofoons tot een smart deurbel.

De voordelen van een videofonie systeem

Het aanschaffen van een videofonie systeem heeft vele voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk de veiligheid die het systeem geeft. Je ziet precies wie er is en wat ze doen. Dit zie je niet alleen op een scherm bij de deur maar ook op je smartphone. Zo zie je ook buitenshuis wat er rond het huis gebeurt en wie er langskomt. De deurbel hoor je vaak ook via je telefoon, hierdoor kan je de bel overal in en buitenshuis horen. Niet langer staan mensen aan de deur bij je te wachten. Ook kunnen de meeste videofonie systemen opnemen, hierdoor kan je beelden terugkijken en bewaren. Dit kan heel handig zijn als er bijvoorbeeld sprake is van een inbraakgolf in de buurt.  Sommige systemen geven zelfs een alarm als iets of iemand voorbij het huis komt. Zo kan je alles super goed in de gaten houden en voel je je veel veiliger. 

Waar schaf ik een videofonie systeem aan?

Het kan lastig zijn een videofoniesysteem te vinden als je in een wat kleiner stad woont. Dit komt omdat de videofonie systemen vaak te koop zijn bij speciaalzaken in beveiliging. Bij sommige elektronica zaken kan je soms ook een videofoniesysteem vinden. Het is wellicht makkelijker om een videofoniesysteem online te zoeken. Online heb je een enorm assortiment en kan je bijna alle merken, soorten en vormen vinden. Online aanschaffen is helemaal niet moeilijk. Het is zelfs erg makkelijk. Bij het product staan alle gegevens, zo kun je de producten makkelijk vergelijken, evenals de prijzen. Online zijn er ook veel aanbieder, meer aanbieders betekent meer keuze. De meeste systemen worden gratis thuis geleverd en kunnen makkelijk geretourneerd worden, als dit nodig is. Soms wordt het systeem zelfs bevestigd en geïnstalleerd vanuit de webshop.

Door Armondo