ma. mei 27th, 2024

Iedereen kent WordPress wel. Of je nu een professional bent of een beginner, dit CMS systeem is geschikt voor iedereen die een eigen website wil maken. Ook deze website draait op WordPress en we krijgen daarom wel eens de vraag waarom we hebben gekozen voor dit systeem. Ben jij benieuwd naar de grootste voordelen van WordPress ten opzichte van andere systemen? Lees dan snel verder, we vertellen je graag alle voordelen.

SEO vriendelijk

WordPress is zoekmachine vriendelijk Tegenwoordig is het van groot belang dat je website zoekmachine vriendelijk is. Wanneer dit niet het geval is loop je veel bezoekers en potentiele klanten mis. WordPress kenmerkt zich door een hoge mate van zoekmachine optimalisatie. Door een van de beschikbare SEO tools te gebruiken, zorgt je ervoor dat je site aan alle vereisten voldoet om in Google te worden geïndexeerd. Daarom wordt het goed score in Google een stuk makkelijker.

Hoge populariteit

WordPress CMS is erg populair. Dat verzekert je van een systeem dat zichzelf elke keer blijft optimaliseren. Het enorme team achter WordPress blijft betere thema’s, een breder scala aan plug-ins en andere apps leveren om aan je site toe te voegen. Dit CMS-systeem is niet voor niets populair. Er zijn ook veel aanbieders beschikbaar waar je een WordPress website kunt laten maken. WordPress website laten maken is voor bedrijven met veel ervaring gemakkelijk en hoeft niet heel veel te kosten.

Veel mogelijkheden

WordPress is in grote mate aan te passen. Je website moet uitstralen waar jij en je bedrijf voor staat. Met WordPress is dit door de hoge mate van personalisatie niet moeilijk. Kies bijvoorbeeld één van de vele thema’s of kies voor een standaard kleurencombinatie. Het is hierbij altijd mogelijk om je eigen huisstijl te laten zien op je website. Een persoonlijke website maken wordt hierdoor simpel.

Veel plug-ins beschikbaar

Binnen WordPress zijn er veel plug-ins beschikbaar. Zowel veel gratis plug-ins als betaalde. Doordat je gemakkelijk dit soort plug-ins kunt toevoegen wordt je leven als website eigenaar een stuk makkelijker. Voeg in een mum van tijd inhoud toe aan je website met deze handige plug-ins of koppel systemen zoals een boekingssystemen, SEO-optimalisatietools of eenvoudige geautomatiseerde contactformulieren.

Zoals je hebt kunnen lezen geven wij zeker de voorkeur een WordPress websites in plaats van een maatwerk website op een gesloten platform. Er is altijd nog de mogelijkheid om op te schalen. Heb jij nog vragen over WordPress? Stel ze gerust, we geven je graag antwoord.

Door Armondo