wo. apr 24th, 2024

Zonnepanelen zijn zowel milieuvriendelijk als winstgevend. Met zonnepanelen bent u in feite uw eigen energieleverancier. Dat is wat iedereen wil, vindt u niet? De keuze om de zonnepanelen op het dak te plaatsen was echter geen eenvoudige.

Het is namelijk een grote investering met vele aspecten waarop je moet letten. Want als je aan zonnepanelen denkt, waar begint u dan? Hoeveel stroom wekken zonnepanelen op en hoeveel stroom heeft u dan nodig? Enkele veel gestelde vragen over zonnepanelen beantwoorden we graag hieronder voor u:

Waarom zou ik het zonnepanelen advies opvolgen?

Zon en wind zijn onuitputtelijke energiebronnen. Daarom zijn zonnepanelen op het dak voor jou een slimme keuze om zelf 100% groene energie op te wekken en bij te dragen aan een duurzame wereld.

Daarnaast zijn zonnepanelen ook goed voor je portemonnee. Voor de terug levering van elektriciteit via zonnepanelen ontvang je een terugleververgoeding. Uw energierekening wordt een stuk lager en u verdient de investering binnen enkele jaren terug. Door zelf duurzame elektriciteit op te wekken, bent u ook minder afhankelijk van eventuele prijsstijgingen van elektriciteit. Advies voor het kopen van zonnepanelen is erg goed voor vooral het aspect duurzaamheid.

Werken zonnepanelen als er geen zon is?

Zonnepanelen wekken elektriciteit op zodra er zonlicht is. Ze wekken ook elektriciteit op als het bewolkt is, echter wel minder dan in direct zonlicht. Het is dan ook een fabeltje dat zonnepanelen alleen in de zomer energie opwekken. Sterker nog, als de panelen te warm worden, wekken ze juist minder energie op. Zonnepanelen leveren daarom het meeste vermogen op zonnige lentedagen, wanneer de zon lang aan de hemel staat, maar nog niet helemaal warm is.

Hoe werken zonnepanelen nou precies?

Zonnepanelen bestaan ​​uit zonnecellen met twee lagen silicium. Wanneer de zon op de zonnecel schijnt, wordt er tussen de twee lagen elektriciteit opgewekt. Om deze stroom te gebruiken heb je een omvormer nodig. Deze brengt elektriciteit naar de meterkast en zet deze om in wisselstroom die u thuis kunt gebruiken. U maakt dan dus gebruik van groene energie, wat uw woning sterk verduurzaamt.

Door Armondo