do. apr 25th, 2024

Bijna iedereen heeft er thuis wel één, een laptop, computer, iPad of tablet. Vaak worden ze intensief gebruikt voor school, werk of privé. Het hebben van een laptop of computer thuis komt steeds vaker voor. In gezinnen hebben zij er vaak ook wel meer dan één in huis. Kinderen die naar school gaan en een laptop of iPad nodig hebben. Ouders die werken op een computer of een monitor, om daarnaast ‘s avonds een serie te kijken of spelletje te spelen op een tablet. 

Elektronica wordt steeds belangrijker in ons leven. Deze hoge vraagt biedt ook een hoog aanbod, waarbij de prijs erg hoog op kan lopen. 

Wat is SAM IT Services?

SAM IT Services is een bedrijf dat laptops, computers, monitors, iPads en tablets aanbiedt van verschillende merken. Niet zomaar elektronische apparaten, maar refurbished apparaten. Wat refurbished precies inhoudt wordt later op ingegaan. 

SAM IT Services biedt een groot assortiment aan elektronische apparaten aan voor een betaalbare prijs. Dit verkopen zij aan consumenten met een low budget of aan bedrijven die besparen op elektronica. Naast dat zij deze apparatuur aanbieden, bieden zij op de site ook een handige keuzehulp aan. Hierbij kan je kiezen voor een merk, een processor en de gewenste prijsrange. Vervolgens wordt er een top 3 samengesteld voor je die voldoen aan jouw eisen. Is dit niet naar wens? Vul de keuzehulp nog eens in en bekijk opnieuw jouw voorgestelde top 3. 

Naast het aanbieden van refurbished elektronica biedt SAM IT Services een uitstekende service. Zo heb je je laptop, computer, monitor of tablet morgen al in gebruik wanneer je het voor 15:00 besteld, ook in het weekend. Daarnaast krijg je altijd 2 jaar garantie op je aangekochte producten en kan je altijd bij hen terecht voor advies van experts. 

Wat is refurbished?

Refurbished producten zijn producten die na gebruik worden gecontroleerd, getest, schoongemaakt, gerepareerd, vervangen en geüpdatet om daarna weer opnieuw te worden aangeboden. Het zijn eigenlijk gebruikte elektronica, die na een uitgebreide controle weer opnieuw worden verkocht en gebruikt. 

Dit kan met telefoons, laptops, computers en ga zo maar door. Eigenlijk elk elektronisch apparaat kan na gebruik weer refurbished worden aangeboden. Het grote voordeel aan refurbished producten is dat het met dezelfde kwaliteit, voor een lagere prijs weer wordt verkocht. Bij de controle en eventuele reparatie wordt het apparaat weer helemaal nagelopen en worden onderdelen die aan vervanging toe zijn vervagen. Dit zorgt ervoor dat een apparaat weer zo goed als nieuw is. Zo goed als nieuw omdat het natuurlijk nog altijd een eerder gebruikt elektronica is geweest. 

Waarom refurbished?

Met groeiende technieken worden de experts steeds beter in het opknappen van elektronische apparaten. Dit leidt tot meer en betere refurbished apparatuur. Gebruikers kiezen vaak bewust voor een refurbished apparaat. De steeds betere technieken leiden tot steeds meer refurbished apparaten wat weer leidt tot een groter aanbod. Dit is belangrijk, want de markt voor refurbished apparatuur is een groeiende markt. 

Refurbished wordt vaak voor een lagere prijs aangeboden. Dit maakt het aanschaffen van refurbished apparatuur aantrekkelijk voor mensen die wel bijvoorbeeld een laptop nodig hebben, maar niet zoveel te besteden hebben. Ook zijn er veel bedrijven die bepaalde apparatuur als computers of monitoren nodig hebben, maar een klein budget hebben voor elektronische apparatuur. 

In deze groeiende markt zijn een groot deel van de consumenten die een refurbished apparaat hebben hier ook erg tevreden mee te zijn. Ook is er een grote groep consumenten die aangeven geen vertrouwen te hebben in refurbished apparatuur. Deze groep heeft grotendeels ook nog nooit een refurbished apparaat gehad. Er is een tekort aan vertrouwen in refurbished apparatuur. Dit omdat het een gebruikte telefoon is, met eventueel nieuwe onderdelen. Consumenten vertrouwen er niet op dat dit als nieuw werkt en een nieuwe variant kan vervangen. 

Bij SAM IT Services wordt dit tekort aan vertrouwen weggenomen doordat er een garantie van 2 jaar wordt aangeboden. Daarnaast bieden zij ook een 90 dagen ‘niet tevreden, geld terug’ beleid aan. SAM IT Services biedt een goede service waarbij klanten goed worden geadviseerd bij het doen van een aankoop. 

Refurbished is niet gelijk aan tweedehands. Wanneer er tweedehands elektronica wordt aangeschaft bestaat de kans dat dit niet meer helemaal goed werkt of dat er duidelijke gebruikssporen op zitten. Bij refurbished wordt er eerst grondig geïnspecteerd of er punten zijn die vervangen of gerepareerd moeten worden. Dit proces leidt ertoe dat refurbished een keurmerk is. 

De grootste voordelen aan refurbished elektronica is dat het voor dezelfde kwaliteit en een lagere prijs wordt aangeboden het ook nog eens beter is voor het milieu. 

Door Armondo