wo. jun 12th, 2024

Duurzame sportveldverlichting is een belangrijk onderwerp in de huidige tijd, aangezien steeds meer mensen bewust worden van de impact die verlichting kan hebben op het milieu. Er zijn verschillende manieren waarop sportveldverlichting duurzamer kan worden gemaakt, zoals het gebruik van LED-verlichting, zonne-energie en slimme verlichtingstechnologie.

LED-verlichting

LED-verlichting is een van de meest efficiënte en duurzame verlichtingsopties voor sportvelden. In vergelijking met traditionele verlichting zoals halogeen of metalen halide, verbruiken LED-lampen veel minder energie en hebben ze een langere levensduur. Bovendien produceren LED-lampen minder warmte, waardoor er minder koeling nodig is en dit kan leiden tot verdere energiebesparingen. Kies altijd voor een goede kwaliteit LED verlichting. Bijvoorbeeld die van Firefly.

Met hun unieke energiebesparende concept vervang je zonder investering huidige verlichting door LED verlichting van de hoogste kwaliteit. De afgelopen jaren hebben ze deze LED-verlichting geleverd aan meer dan 1000 instellingen. Van kleine bedrijven tot landelijke ketens en multinationals. Dankzij de ruime ervaring is dit een betrouwbare partij te noemen.

Zonne-energie

Zonne-energie is een andere optie voor duurzame sportveldverlichting. Met zonnepanelen op het dak van een sportgebouw of in de buurt van het sportveld kan de nodige energie worden opgewekt om de verlichting van het veld te voeden. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om sportveldverlichting te voorzien van energie, aangezien het geen uitstoot van schadelijke stoffen veroorzaakt.

Slimme verlichting

Tot slot kan slimme verlichtingstechnologie bijdragen aan een duurzamere sportveldverlichting. Met slimme verlichting kan de verlichting automatisch aan- en uitgeschakeld worden, afhankelijk van het gebruik van het sportveld. Bijvoorbeeld, als er geen activiteiten gepland zijn op het veld, kan de verlichting automatisch uitgeschakeld worden. Dit kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen.

Ledverlichting voor sportvelden is een belangrijk onderwerp voor sportverenigingen, steden en overheden. Er zijn verschillende manieren waarop verlichting duurzamer kan worden gemaakt, zoals het gebruik van LED-verlichting, zonne-energie en slimme verlichtingstechnologie. Door te investeren in duurzame verlichting, kan de impact op het milieu worden verminderd en kan er geld bespaard worden op energiekosten.

In Nederland hebben sportverenigingen verschillende subsidiemogelijkheden. De aanleg- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en de kosten voor aanschaf van sportartikelen kunnen worden aangevraagd. Hieronder valt ook sportveldverlichting. Daarnaast kunnen energiebesparende maatregelen zoals LED-zaalverlichting in aanmerking komen voor aanvullende subsidies. Dit maakt de overstap naar LED-verlichting voor sportvelden nog interessanter.

Door Armondo