ma. mei 27th, 2024

Het is immens populair geworden om je bezig te houden met de cryptocurrency koers. Vele mensen zeggen dat het een slimme zet is om te investeren in de valuta. Maar wat zijn nou eigenlijk de echte voordelen en nadelen aan de cryptocurrency? Laten we er eens naar gaan kijken.

De voordelen van cryptocurrency

Dus wat zijn de voordelen van cryptocurrency? Ten eerste geeft het je een heel onafhankelijk gevoel. Dit komt doordat de transacties onder tussenpartij plaatsvinden tussen de verzender en de ontvanger. Daarnaast kun jij altijd bij de technologie ‘in the cloud’. Het is dus altijd voor jou beschikbaar en dat is natuurlijk super handig bij internationaal handelsverkeer. Nu vraag je je wellicht af of alles wel zo veilig is online. Dat is zeker zo. De gegevens zijn betrouwbaar. Dat komt doordat de transacties decentraal worden geverifieerd. Bang voor een cyberaanval? Dat kan bijna niet want de informatie wordt in het netwerk op verschillende locaties opgeslagen.

De nadelen van cryptocurrency

Nu klinkt het wel allemaal te mooi op waar te zijn. Natuurlijk zitten er ook wat nadelen aan cryptocurrency. Ten eerste is het decentrale karakter van het netwerk ook een minpunt aangezien geen enkele partij een verantwoordelijkheid heeft. Als er is misgaat is er dus niemand aanspreekbaar voor die fout. Daarnaast is de technologie natuurlijk altijd in ontwikkeling. Dat betekent dat er meer standaardisatie nodig is. Dan kunnen de nieuwe systemen onderling wel samen werken.

Op het vlak van robuustheid, infrastructuur en veiligheid kunnen er dus operationele risico’s ontstaan wanneer een transactieverwerker of natuurlijk de traditionele financiële instelling heeft besloten om over te gaan op zo’n nieuwe technologie. De cryptocurrency is natuurlijk gekoppeld aan valuta koersen. Deze kennen een grote mate van volatiliteit. Dat houdt in dat de waarde van zo’n virtuele munt erg sterk kan schommelen. Het is risicovol dat veel bezitters de munten dan ook gaan gebruiken voor een speculatief beleggingsdoel.

Door Armondo

Reacties zijn gesloten.