ma. mei 27th, 2024
elektronica-blog-armondo

Om te voorkomen dat je aan het einde van de maand geld tekort komt, kun je het beste bij elke (dure) aankoop verschillende technieken toepassen om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Oké, het kost misschien iets meer tijd om op een goedkopere manier aan een product te komen, maar je zult blij zijn als je na een jaar toch wat extra geld op je spaarrekening ziet staan.

Stel, je wil iets leuks kopen voor je kinderen, bijvoorbeeld een tv of tablet, dan schrik je al snel van de prijzen die je in de winkel ziet. Ook wanneer een apparaat kapot gaat baal je natuurlijk flink. Ovens, wasmachines en dergelijke gaan jammer genoeg soms maar een paar jaar mee. Meestal is de garantie net voorbij, en moet je een nieuw apparaat kopen, of deze laten repareren.

Repareren of vervangen, wat is slimmer?

Je zou denken dat het repareren van een apparaat goedkoper is, maar dat is niet altijd zo… Kijk eerst of er nog garantie op zit, in dat geval kan het zijn dat je helemaal niets hoeft te betalen. Is de garantie voorbij? Vraag dan bij de winkel of het merk zelf hoeveel een reparatie kost. Vaak moet je al betalen voor de monteur die langskomt om naar het probleem te zoeken, nog voordat er ook maar iets wordt gerepareerd. Hierna betaal je de nieuwe onderdelen en het vervangen hiervan. Je kunt makkelijk 150 of 200 euro kwijt zijn voor het laten maken van je oven als je pech hebt. In dat geval zou je een nieuwe kunnen kopen voor iets meer, maar die dan wel weer een paar jaar zonder problemen mee gaat.

Goedkoper laten repareren

Je kunt veel elektronica onderdelen online bestellen. Ten eerste zijn ze goedkoper via internet dan via de winkel waar je het apparaat hebt gekocht, en ten tweede kun je ze zelf vervangen of laten vervangen. Vraag aan je familie en vrienden of ze weten hoe je het apparaat moet maken. Via bepaalde websites kun je een bericht plaatsen om iemand te zoeken die voor 20 of 30 euro je onderdeel wil vervangen.

Goedkoper kopen

Soms is een elektronisch apparaat niet te herstellen, of wil je gewoon een nieuwe tv kopen. Ga eerst via tweedehands websites en social media op zoek naar koopjes. Sommige mensen verkopen hun spullen die nog erg jong zijn, omdat ze bijvoorbeeld gaan verhuizen of samenwonen. Zo kun je voor een leuke prijs een bijna nieuwe wasmachine kopen of tv kopen!

Wil je toch een nieuw apparaat, maak dan gebruik van cashback sites. Je schrijft je er gratis in, en klikt op een aanbieding naar keuze. Als je via de site naar de online winkel van een elektronica bedrijf gaat en daar een aankoop doet, krijg je een percentage van je aankoop op je cashback account gestort. Dit kun je later naar je rekening laten storten. Het is dus een soort van korting die je wel eerst voor moet schieten.

Stel je aankoop uit tot uitverkoop periodes, en let op speciale acties en aanbiedingen in folders. De Black Friday en Cyber Monday bijvoorbeeld worden ook in Europa steeds populairder. Je kunt rondom die dagen vaak voor een leuke prijs nieuwe producten vinden.

Ook kortingcodes zijn geweldig om flink wat te besparen op elektronica. Zo heb je misschien toch de mogelijkheid om die nieuwe spelcomputer voor de verjaardag van je kind te kopen.

Door Armondo

Reacties zijn gesloten.