do. apr 25th, 2024

Hoewel digitale horloges al decennia bestaan, hebben technologiebedrijven horloges uitgebracht met smartphonefuncties.  Apple, Samsung, Sony en andere grote spelers hebben smartwatches op de markt, maar het is eigenlijk een startup die de smartwatch die we nu kennen zo populair maakt. Toen Pebble in 2013 zijn eerste smartwatch uitbracht, haalde het recordbedragen op op Kickstarter en kon het meer dan 1 miljoen eenheden verkopen. Pebble is sindsdien opgegaan in FitBit. Tegenwoordig heeft bijna elk groot (smartphone) merk een of meer modellen in het productassortiment. Kijk voor de actuele collecties online, daar vind je meestal de beste smartwatches tegen de scherpste prijzen.

Mogelijkheden van smartwatches

Het is belangrijk om je behoeften, smaak en budget te beoordelen bij het kiezen van een smartwatch, daarom helpen we je graag.

Apps: Behalve het weergeven van meldingen vanaf je telefoon, kan een smartwatch ook verbonden worden met verschillende apps, zodat je overal verbonden bent. Bijvoorbeeld een Uber-app, waarmee je een taxi uit je pols kunt halen, samen met apps van luchtvaartmaatschappijen waarmee je je horloge als een digitale instapkaart kunt laten fungeren.

De batterij: een smartwatch moet het leven gemakkelijker maken, dus je hoeft hem niet altijd opnieuw op te laden. Zoek naar een model met een batterijlevensduur die lang genoeg is om een dag lang mee te nemen.

Beantwoord berichtjes met je stem: dingen worden pas echt goed als je berichten kunt beantwoorden zonder je telefoon uit je zak te halen. Het Android Wear-besturingssysteem van Google, dat je op smartwatches van LG, Motorola en vele anderen kunt gebruiken, stelt gebruikers in staat om met je stem te antwoorden op berichtjes.

Fitness-tracking: als je van sporten houdt bevatten veel smartwatches een hartslagmeter en een stappenteller om je trainingen bij te houden.

Populaire gadgets

Slimme horloges worden langzaam maar zeker meer mainstream-gadgets. Hoewel populariteit heeft bijgedragen aan de groei van deze categorie, zijn er ook ontwikkelingen die ervoor zorgen dat slimme horloges naadloos samenwerken met de smartphones van gebruikers. Bedrijven staan voor een nieuwe uitdaging om smartwatches naar de mainstream te brengen met unieke designs en prachtige vormgeving. Wil je meer info over verschillende smartwatches? Kijk dan vooral online en laat je goed adviseren over alle verschillende modellen.

Door Armondo

Reacties zijn gesloten.