ma. mei 27th, 2024

Veel mensen weten nog hoe de telefonie opbloeide tot de pronkstukken die het nu zijn. Toen we eerst nog een koelkast van een telefoon met cijfer knopjes hadden die maar een paar uur mee ging per dag, hebben we nu smartphones die niet meer weg te denken zijn uit ons leven. We doen alles nu met touchscreen en dat touchscreen is een stukje technologie dat zo ontwikkeld is dat je er bijna alles mee kan doen. Wat je er echter niet mee kunt doen is het laten vallen. Touchscreens gaan snel stuk, omdat deze van glas gemaakt zijn. Er zijn natuurlijk vele andere manieren hoe je smartphone stuk kan gaan en daarom bespreken we in dit artikel 3 manieren hoe je dit juist kan voorkomen! We kijken hierbij met name naar de Iphone, een van de meest populaire smartphones op de markt.

Hoe verbeter je de Iphone batterij

De iphone batterij is meestal het grootste onderdeel van de smartphone op het scherm en de achterkant na. Het is soms wel de helft van de gehele telefoon. De batterij is er zodat je telefoon het de hele dag en soms zelfs de volgende dag kan overleven. Maar de batterij is geen oneindige bron van energie. Ook de batterij kan slijten en dit zagen we onder andere in vorige generaties Iphones waar de batterij opeens niet meer wilde opladen of, toen ze het batterijpercentage functie toe voegde, alleen wilde opladen tot 70%. Tegenwoordig kan je de levensduur van je batterij ook inzien en geeft je iphone aan wanneer het tijd is om de batterij te laten vervangen. Een iPhone batterij vervangen Amsterdam doe je gemakkelijk bij een aangesloten apple dealer, zoals thePhonelab of de apple store. Dingen die je kan doen om je batterij zo lang mogelijk door te laten gaan is door de levenscyclus van je iphone te verlengen. Een cyclus is van opladen tot opladen, zorg er daarom voor dat je je iphone zo min mogelijk hoeft op te laden. Dit doe je door geen energievretende apps of functies te gebruiken, zoals bluetooth en GPS.

Hoe behoudt je het iphone scherm

Het iphone scherm is van glas gemaakt. Het kan dus makkelijk breken. Om te voorkomen dat het scherm stuk gaat gebruiken veel mensen een hoesje die om hun iphone zit. Dit bedekt echter in veel gevallen niet het touchscreen, omdat je anders het touchscreen natuurlijk niet kunt gebruiken! Voor het touchscreen kun je een screenprotector halen. Dit kan van plastic of van glas zijn. Velen gebruiken tegenwoordig glas, omdat plastic vaak alleen bescherming geeft tegen krassen en niet tegen breken. Als bijvoorbeeld je iphone x scherm stuk is kun je deze laten vervangen. Een iPhone x scherm reparatie kan gemakkelijk bij thePhonelab of doe je bij de Mac store!

Andere schade die je iphone kan krijgen

Er zijn ook andere manieren waarop je iphone schade kan oplopen. Denk bijvoorbeeld aan waterschade of brandschade. Dit soort schade kan je alleen voorkomen door je smartphone uit de buurt te houden van water en vuur. Waterschade kan in sommige gevallen gerepareerd worden, hiervoor is een onderzoek nodig. Na het onderzoek krijg je een offerte van waar de schade zit en hoeveel het kost om het te laten repareren. Brandschade kan bijna niet gerepareerd worden, vooral wanneer de brandschade ook intern zit kan je alleen onderdelen vervangen. De kans is groot dat je iphone dan zijn geheugen is verloren.

Door Armondo